Skott-och agilityträning ikväll!

Onsdag kväll är allmän träningskväll på BHK, med skott för bruksekipage som vill det. Perfekt tillfälle att skottträna exempelvis valp. Så skotträning var för Krut då.

Vi höll till på planen mitt emot platsliggning med skott. Krut fick gå och nosa omkring på vad han ville och så fick han apportera boll. En och annan nyfiken blick med viftande svans mot planen mitt emot  nör startpistol avfyrades ”åh…det small..vad gör de för något kul där borta?” Krut var, för säkerhets skull kopplad i fem meters linan. Jag ville inte riskera att en nyfiken valp drog iväg som en avlöning till de hundar som tränade platsliggning med skott.

Skotträningen fortsatte och vi gick över till agilityplanen.

Kruts ”agilityträning” bestod av att få nosa och kolla in alla hinder, springa igenom korta tunneln, springa igenom ett hopphinder utan hoppbom och prova lite slalom (belönas när han kikade igenom, gick runt en pinne mm) allt medan skott avlossades från bruksplanen.

Wesslan och Diesel fick också komma ut och köra lite agility.

Åh det högg till i ”agilitytarmen”. Vi har inte tävlat agility på…närmare tre år, tränat lite sporadiskt och inte alls på tävlingsnivå några gånger men….takterna sitter i hundarna.

Wesslan  lyste upp och visade upp ett jälla bra slalom för att vara så otränad i agility, så glad så kontaktfält missades haha.

Men….Wesslan och jag vi har våra knäproblem…- jag med min knäprotes, visserligen kan jag springa nu men…agility med sina snäva svängar, stopp, snurrar mm…kan bli för slitsamt. Att träna lite då och då är en sak, att satsa på tävling en helt annan sak. Jag vet inte hur slitsamt det kan vara för knäprotesen. Ortopeder har inte direkt avrått mig mig men viss risk finns att knäprotes slits ut fortare och att jag då riskerar att få gå igenom en till operation (byta ut knäprotes) tidigare…ingen vet. Knäprotes kan hålla 20 år till eller inte???Ah det har bara gått 16 månader sedan jag fick knäprotesen så det är fortfarande svårt att veta och tro.

Wesslan saknar ett korsband i sin ena knäled, visserligen är han nu så återställd han kan bli, rehab har fungerat jättebra och muskler, rörlighet mm tillbaka men….det finns ändå i bottnen en viss svaghet i och med avsaknad av korsband. Wesslan är dessutom drygt 8 år nu. Ingen ålder direkt men heller inte purung. Åter igen…agility kräver rätt mycket. Hur länge håller han innan han ömhet/smärta och hälta kommer? Jag vill nog hellre att han håller till lite jakt, viltspår och eftersök. Samt att kunna träna lite lätt agility.

Diesel min 12,5 år gamle trogne vän. Än sitter takterna i även om han inte har farten eller samma smidighet som tidigare. Men kul hade han, mediumhöjdmpå hopphinder var alldeles lagom för honom. Onödigt att slita på högre höjder.

Här märkte jag denna skillnad. Wesslan och Diesel, två tränade, erfarna agilityhundar som läser mina signaler….de vet vad som ska göras. Och så lille Krut…som för första gången bekantar sig med agilityhinder…har inte en susning om vad det är eller vad som ska göras. Bara en glad nyfiken flamsig valp som blev överlycklig när han fick megaberöm, snask och leksak när han gjorde något som tydligen var supermegabra.

Suck…ja jag erkänner att det kom en våg av saknad…agilitylivet.  Nåja…jag har Krut, ett oskrivet kort. Krut ska få lära sig grunderna i agility.  Det får ta sin tid, sedan får vi se vad det landar i. Enbart träning eller en dag tävla lite?  Det finns ju en period på året när det inte är jaktsäsong (samma resonemang jag hade när det gällde Wesslan, icke jaktsäsong kunde vi träna/tävla/prövas i annat).  Ja och så var det här med min knäprotes då…..

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Agility, Träning, valp, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s