Sista september, kloklippning och vattenapportering.

Jag frågar mig fortfarande vart september tog vägen? Vad hände med september? Plötsligt är det sista september. Bara drygt en vecka kvar nu till älgjakten! Så idag började jag höststäda ute. Krut hjälpte till genom att sno gräs och växter från skottkärran och sprida ut det på gräsmattan.

Klovård var det idag. Krut är nu riktigt duktig när det gäller kloklippning. Men så har det tränats. 3 och 1/2 tass ligger han stilla, sedna börjar han orma sig…tråkigt, vill inte.. men med någon muta (snask) så får jag ta de sista klorna med.

Sen eftermiddag eller tidig kväll for vi till vatten för plask och vattenapportering.

Diesel tycker det är för kallt för att blöta något mer än benen nu men han är ju lättroad ”plumsa stenar” (jag kastar ut sten i grunt vatten och Diesel försöker fånga vattenplumset).

Wesslan…den lille sälen är som han är, aldrig för kallt för ett bad. Krut börjar bli som Wesslan. Krut har ju haft hela sommaren på sig att bekanta sig med vatten, studera Wesslan…

Nu idag var Krut rejält laddad. For i vattnet som en tok. Försökte sno leksak från Wesslan…simmade och apporterade.

Stadga och avlämnande är något som jag får börja träna Krut på. Men det hinner vi.

Om nu någon undrar över varför jag låter dem bada ute, vattenapportera så här på hösten när det inte är sommarvärme i vattnet så ber jag er tänka på de raser de är, särskilt jaktcockern då.  Dessutom ligger de inte i och simmar, konditionstränar långa stunder per gång. De har päls och pälsfett för att klara det.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Huset, Spaniel, Träning, valp, Vardag, Wachtel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s