Söndag, nytt försök…

Söndag förmiddag och vi gick ut igen. Till samma ställe, ”Snårbacken”. Men tji fick vi, rådjuren var inte hemma. Möjligt att vi igår störde dem så pass att de gått ut tidigare, valt en annan plats.

Så vi åkte till en annan såt. Planen var att jag och Krut skulle gå mot en myr och följa myrkanten mot det håll Ulf stod på pass. Hann inte gå ända fram då Krut fick upptag på något och drev…åt rätt håll, mot Ulf. Men..det vek in mot tätskogen och där tappade/vände Krut till slut och kom tillbaka till mig.

Vi fortsatte åt det hållet och där i snön såg jag sedan vad Krut drivit – en älg! Duktig Krut! Två timmar i skog med lille Krut är rätt lagom så vi avslutade jakten. Krut hade jobbat bra.

– snart är jag kung på jakt//Krut

På kvällen och hemma i Gävle igen åkte Krut på ett schampobad. Väl behövligt.  Schampobada en jakthund är inget jag gör bara för att hunden ska dofta gott.  Jag gör det bara när pälsen känns/luktar ofräscht från något den mött i skogen. Päls/hudfett behövs anser jag. Nå jag räknade med att om han schampobadades ikväll så skulle pälsen hinna få tillbaka päls/hudfett till nästa helg om det blir jakt.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hår/päls/hudvård, Hund, Jakt, Wachtelhund och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s