Skotträning och agility.

Aktiviteter, träning fortsätter…det svalare vädret har vi att tacka även om det ikväll var varmt (24 grader).

Vi for till brukshundklubben för lite skotträning. Inte så att Krut var med på platsliggning och budföring, nej Krut och jag befann oss bara på planen intill. Lekte lite, kollade in de som tränade, bara vara. Ett gyllene tillfälle att få träna på skott helt enkelt.

Efter det blev det lite agility på aktivitetsnivå, skojnivå.

A291AA6C-2038-4830-B4CE-03183A9B6FC6.jpegÅh Wesslan kan, agility har han inte glömt.  Så skoj det var tyckte han. Synd på sätt och vis det här med hans korsbandsskada eller rättare sagt avsaknad av korsband. Det var ju en av orsakerna (den andra orsaken var min knähistoria och knäprotes med rehab) till att han slutade tävla agility. Jag vill hellre att han håller för lite jakt och ”vanlig” träning.

06C3CC06-62EE-40B6-B645-81FB3FBC7528.jpegDiesel min gamle vän, agility har han inte glömt.  ”Anden är villig men kroppen är svag”, han är märkt av ålder och lite ålderskrämpor. Ingen fart och tryck men ren glädje och körde på i det tempo som passar honom nu.

Åh det är ändå så härligt att se erfarna hundar, som lagt av med agility, ändå har det i ryggmärgen..trots ringrostiga.

DCBE9847-001A-43F9-AF0C-21007868E5D0.jpegKrut, första hunden på länge som inte blivit förberedd på agility (eller lydnad, rallylydnad mm). Jaktoch dess inlärning samt viltspår är prio för honom. För övrigt har jag låtit honom ”vara”, få mogna i sin takt. Så ja han är väl rätt ”ouppfostrad”, hunden från landet. Visst han har fått bekanta sig med agilityhinder några gånger men inte mer.  Åh ja han var lite okoncentrerad, flamsig men ändå bitvis alert, nyfiken. Med mer träning, om jag verkligen ville satsa på agility så skulle det inte vara helt omöjligt…men det är inget jag tänker göra. Inte nu i alla fall. Som aktivitet, annan form av träning kommer det säkert bli…

Åter igen har jag, efter kvällsmat, trötta nöjda hundar som ligger utsmetade lite här och var.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Agility, Hund, Hundmat, Träning, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s