Pulsa i snö ger bra träning…helgens jakt.

Nära skjuter ingen rådjur men i lördags var det nära för en av passkyttarna. Tyvärr inget skottillfälle för den skytten men han fick upp pulsen och fick höra Kruts ”sång” i skogen.

Jag och Wesslan jaktcocker hade precis tagit oss över detta kalhygge och in i skog. Krut hade dragit iväg på en större sökrunda och jag såg på pejlen att något var på gång…och mycket riktigt drev och skall. Drevskall hörde jag inte utan såg bara på pejlen. Det -r svårt att höra drevskall i den här såten, det är så kuperat och snön dämpar väl ljud den med. Rapporterade ut på radion om drev och drevets riktning. Insåg att jag skulle behöva ta mig tillbaka till kalhygget jag just gått över ifall det skulle vika av åt det hållet. Kalhygget är ett av ställena de går över det var hör som rådjuret sköts för Krut förra helgen.

Tyvärr slank rådjur förbi passkytt, drog  över skogsvägen, ut ur såten och där någonstans släppte/tappade Krut. Nå ett fint arbete av Krut igen.

Krut kom tillbaka till mig och efter ett tag fick han vittring på något…även Wesslan. Krut drog iväg på en ny sökrunda, 250-300 m bort från mig, över de gamla ängarna och upp mot en ”kulle” (litet berg). Wesslan drog iväg en 30-40 meter i betydligt långsammare tempo (han har kortare ben än Krut) men kom tillbaka. Passkyttarna stod så att de såg delar av de gamla ängarna och den här kullen. På tok för långt borta men ja…”kullen” och skogarna där är också tillhåll för rådjur men vintertid är det svårare att ta sig dit och kunna stå och passa där. Nå vad det än var så fick Krut aldrig tag på det utan vände så småningom och kom tillbaka. Då hade jag och Wesslan kommit fram till passkytten Ulf. Vi hade gått igenom såten och jakten bröts.

Pjuh det är tungt och svettigt att gå i snö, och att inte alltid veta vad som gömmer sig under snön…fällt sly, hål mm.

Wesslan gör det bra. Han med sina dryga 42 cm över havet hoppar, plogar, studsar sig fram. På vissa ställen är det skare som håller, andra inte.

Efter jakt och mat var det trötta nöjda hundar som tog sig en välförtjänt vila.

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Jakt och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s