4 km lufs..

Det var länge sedan med igår blev det äntligen av. Lufs…dvs gå, jogga, gå, jogga…

Det blev naturliga varvningar mellan gå och jogga eftersom skogsvägar och stigar har varierande underlag…torr barmark, lerigt/blött och snömos/issörja.

Jogga eller lufsa är inget jag gör varje dag eller på hård asfalt. Utan det blir lite då och då på mjukt underlag, skogsstigar eller joggingspår. Tillsammans med hundarna.

I slutet av april blir det tre år sedan jag fick min knäprotes. 2016 och nästan hela 2017 gick ju åt till rehab och läka. Så först år 2018, förra året kunde jag väl räkna mig som helt återställd.

Det finns många goda råd, mycket tyckande om vad man inte bör göra med en knäprotes. Ortopeder verkar säga olika. Till viss del säkert beroende på ålder och hur tränad, aktiv patienten är.  Det som kan hända är att protesen kan slitas ut tidigare och att den då kan behöva bytas ut.  Jag berättade för min ortoped vad jag gör på fritiden., hundägare, åker skidor, cyklar, joggar lite, går i skog och mark, slutat med agility osv…Jag fick aldrig något förbud, mer ”tänk efter före”, planera.

Så visst är jag medveten om att jag ligger i riskzon för ett knäprotesbyte i framtiden. Men vitsen med ett knäbyte för mig var att komma tillbaka till ett så normalt rörligt liv som möjligt. Jag är inte så orolig, händer det så händer det. Jag har gått igenom ett antal knäoperationer och klarat mig igenom dem så…blir det en till någon gång så…klarar jag den med! Så resonerar jag…rätt eller fel.

väl hemma blev det lite stretch för hundar och för mig….

Det slår aldrig fel! Så fort jag ska stretcha kommer hundarna som en oljad blixt. Leka, brottas, knölas…gärna på mig.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Knäoperation, Träning, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s