Ökl viltspår och tävlan om KM…

Tidigt i morse styrde vi bilen mot Hallstahammartrakten för att delta i Wachtelklubbens  Mälardalen/Gotlands klubbmästerskap i viltspår. 10 ekipage i öppen klass. Kruts första start i öppen klass.

Det gick bra, det blev ett 1:a pris i ökl.

Poängmässigt räckte det inte för oss till klubbmästare, vi var sex stycken förstapristagare som tävlade om klubbmästerskap och Herrevads vandringspris. Men vad gör det, vi klarade ett 1:a pris!

Spåret, jag fick helt lita på Krut samt kunna lösa honom. Spåret var inte alls snitslat så jag visste ju inget. Terräng var barrskog, tätningar, myr/mossmark och kuperat. Viltslag (klöv) var hjort.

Jag vet speciellt två ställen med strul. Starten blev lite strulig samt ett ställe närmare slutet där det blev virrigt.. Men 👍🏻Krut jobbade på och löste det helt själv. jag såg protokollet och läste kommentar så var det på sträcka fem ”gör en liten utflykt” men som sagt Krut löste det helt själv och kom tillbaka i spåret igen.

Men ” startar tveksamt”  vid spårstart och ”klarar” sträcka 5  torde vara det gjorde att det inte blev full pott på poäng.

Spårtid 22 min.

”Hunden startar lite tveksamt men sen går det jättebra. Går en liten utflykt på str 5. Ett lugnt och behagligt tempo. Trevligt att gå med.”

👍🏻😍 Jag är så himla glad över Kruts fina arbete.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Viltspår, Wachtelhund och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s