Torka torka….

Att torka kött, grönsaker, frukt…är ett sätt att bevara livsmedel. Tar dessutom mindre plats när det ska förvaras eller när man ska ut på äventyr, träning, jakt mm. Dessutom billigare att torka kött själv än att köpa.

Jag kom över kycklingfiléer till halva priset och ett oxhjärta till ordinarie pris. Allt det skars i tunna skivor och skjuts in i svamp/bär/grönsakstorken modell billig. Den har hållit i ett antal år, torkat kött till två- och fyrbenta, torkat grönt mm men nja nu börjar den ha gjort sitt. Är väl kanske inte gjord för att klara torka kött i första hand.

Nå till slut hade den torkat kött till ”beef Jerkey” till hund då (okryddade). Bra att ha som …snacks/energipåfyllning/komplement till övrig rå mat till hundar när man är på resande fot.

Provsmakarna gav beef Jerkey gott betyg – enda klagomålet var väl att de fick provsmaka alldeles för lite, de hade gärna ätit upp allt.

Ikväll beställdes en torkugn, en mer rejälare. Efter att ha googlat, läst ”bästa tipsen”, jämfört priser  mm .

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Vardag och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s