Pälsfix, schampobad och sedan 8 km cykeltur.

Wesslan jaktcocker får sin päls rakad (rakmaskin) några gånger per år. Inte så att han renrakas utan päls kortas ned. Av bekvämlighet.  Fanor på ben, bröst och svans vill jag inte ha för långa under jakt…det kan skapa mer problem helt enkelt.

Nu var det dags igen. När Ostern ändå var framme så blev  både Wesslan- och Kruttassar ansade.

Efter det blev det ett schampobad för pälsarna. Först hade jag bara tänkt blöta ned pälsarna inför cykelturen men kom på att de kunde lika gärna få möta schampo. Ta bort förra veckans myggmedel, myrvatten mm. PROB är det schampo jag gillar att använda på pälsarna. Luktar tjära vid schamponering men inte alls lika starkt när päls torkat, samt att det återfettar päls så det känns inte så tokigt  att schamponera och ta bort det naturliga hudfettet.

Blöta pälsar och vi kunde sticka ut på en lugn cykeltur trots 18-20 graders värme.

Närmsta skogsvägen är nu som en tvättbräda på vissa ställen efter skogsmaskiner framfart. Lätt ”sönderskakad” efter några kilometer fniss.

Så det blev skogsstigar vägen hem. Skogsstigar som när man går eller joggar är fina…men på cykel med två hundar framför (som tack och lov inte är lärda att ligga på och dra som dårar) är skogsstigarna lite för häftiga för mig på vissa ställen. Steniga, stora rötter  som sticker fram… Men omtyckta av andra cyklister. Mötte en cyklist på skogsvägen och en på en skogsstig.

8 km senare var vi hemma.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hår/päls/hudvård, Hund, Träning, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s