Vattenapportering kallvilt

Söndag kväll blev det premiär för Krut att få vattenapportera kallvilt (sjöfågel). Bättre sent än aldrig… Dummy/leksak har han så klart vattenapporterat tidigare. Men inte tränat så ”jätteallvarligt”. Jag har väl inte direkt haft tankar på att ha Krut som apportör i första hand. Men ska vi någon gång prova komma med på ökl jaktprov så ingår bla vattenapportering.

Nå för att vara första gången med kallvilt så var det rätt ok. Krut simmade ut till fågeln, kollade lite men tog den och simmade tillbaka till land. Att håll§a fast den ända till mig….det måste vi träna på. Han släppte, ruskade/skakade på sig, tog nytt tag och sedan kom han (efter uppmaning)  med den till mig. Han fick behålla den, så länge han höll den i munnen så blev det massor av beröm. Avlämning…kan vi träna senare.

Wesslan fick också träna.

Det går liksom inte att jämföra dessa två. Wesslan fick sin apporteringsträning tidigt. Traditionellt injagad spaniel ska ju i sin jakt även kunna apportera in matnyttigt vilt på land eller i vatten. Vid drygt 15 månaders ålder gjorde Wesslan sina vattenprov (för att sedan kunna starta i fältprov). Wesslan är också ett riktigt vattendjur…finge han, skulle han hoppa i och simma året om, bara det fanns öppet vatten.

Krut var riktigt duktig när Wesslan tränades. Lite stadga finns det i honom fniss…han satt kvar när fågel slängdes ut i vattnet, satt kvar när Wesslan fick kommando att apportera. Men så försöker jag träna denna stadga med honom så ofta som möjligt…

Nöjda med kvällens träning vandrade vi skogsvägen hem till Arves.

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Träning, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s