Wachteln jagade en dykares vattenbubblor….

Värmen fortsätter och semestern lider mot sitt slut så det gäller att utnyttja svalkande vatten. Vi for till vatten igen. Krut och Wesslan fick träna på vattenapportering. Träna…Wesslan är en vattengalen 10 år gammal jaktcocker som tycker vila är urtråkigt när man kan hoppa i och apportera. Han krafsar på mig med tassen – ”kom igen nu matte, slutvilat – vill ut”, problemet är bara att han vill både äta kakan och ha den kvar…han vill inte släppa dummyn..samtidigt som han vill simma ut och apportera den…inte lätt!

Så dök det upp luftbubblor i vattnet, på andra sidan. Djupt nerifrån vattnet. Jag förstod att det var från en dykare. Luftbubblorna kom närmare. Krut, som stod på en sten/klippa i vattenbrynet och lekte, upptäckte luftbubblorna och spanade intresserat. Bubblorna kom närmare och jag såg nu dykaren djupt nedanför oss. Plask – Krut hade hoppat i och simmade mot bubblorna…jagade dem . Jisses dykaren fortsatte bort och Krut efter simmandes på ytan för att fånga bubblorna. Jag ropar på Krut men han är så inne i sin luftbubbeljakt  så han hör inget. Jisses jag vill inte ha en Krut simmandes sådär. Jag vrålade till så alla på klipporna längre bort lätt hörde det, och tänkte precis hoppa i och simma efter Krut då han troligen hörde allvaret i mitt vrål, bröt och simmade motvilligt tillbaka till vår klippa.  Galna hund… Undras om dykaren såg hunden ovanför sig?

Ikväll åkte vi till vatten igen.

Till den andra ”pölen”, som är grund och körde lite vattentrask. Wesslan tyckte det var lite fånigt att gå när man kan gå ut lite djupare och simma så han drog iväg på lite egna simturer då och då.

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i bad, Hund, semester, Träning och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s