Plocka blåbär gör jag helst utan sällskap av hundarna….

Som rubriken lyder, normalt sett brukar jag inte ta med hundarna när jag plockar blåbär. Knappt ens när jag plockar hallon.

1) De hålls kopplade (långlinor) då de är jakthundar och jag inte har den kontrollen på dem när jag plockar. Kontroll att de inte drar efter vilt. 2) De tröttnar därmed fort på mitt plockande, de hinner ju nosa av det begränsade området. 3) Det händer att det dyker upp vilt…

Nå ibland är min tid begränsad. En kväll fick det bli kombinerad skogspromenad och blåbärsplockning. Just här i den här skogen är det rätt gott om rådjur. En råbock dök upp så klart upp nära oss. Jag blev varse det av Kruts plötsliga vrål, skall och ryck i linan. Wesslan for upp, skällde till, pep lite men inte lika intresserad som Krut. Råbocken stod kvar en kort stund och stirrade på oss, Krut skällde som en galning och ville jaga råbocken. Råbocken studsade iväg, Krut gick i linans längd och patrullerade…muttrade, gnällde, vindade. Och börjar vrålskälla igen. Råbocken var tillbaka! Tydligen var vi på hans marker… Inte lätt att plocka blåbär sådana här gånger. 3, 2 kg fick jag ihop.

Igår kväll var jag ut igen, nu utan hundar. De hade fått sin skogspromenad först och lämnades kvar hemma.

Mjo på skogspromenaden med hundarna så…dyker en råbock upp. Troligen densamma för det var nära där jag tidigare plockat blåbär och haft hundar med. En galen Krut vill efter råbocken. Vi vandrar vidare, väljer den nedre skogsstigen för säkerhets skull (inte gå dit råbocken sprang). Gissa vem vi möter lite längre fram??? Just det – råbocken som kommer gåendes mot oss på stigen. Den troligen närsynte råbocken ser inte oss men vaknar till då Krut börjar skälla och råbocken studsar bort från stigen och in i skogen. Krut rycker och sliter och skäller…vill efter råbocken.

Nå blåbärsplockningen senare var lugn. Inga hundar med, ingen råbock dök upp. 3 kg fick jag ihop.

Det går åt mycket blåbär hemma. Jag har ju bl.a. det i min frukostsmoothie så…det gäller att plocka!

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Vardag och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s