Träning i vildsvinshägn.

Så har vi åter igen varit och tränat i vildsvinshägn. Inte för att jag har några vildsvin (någon enstaka syns till ibland vissa år) i mina jaktmarker men…jag vill ändå vänja Krut vid doft, syn och deras beteende. På ett kontrollerat sätt, i hägn. Se hur han reagerar.

Krut har respekt för vildsvin. Ingen flåbuse. Det är för honom ett ovanligt vilt, som beter sig annorlunda än rådjur och älg. I det hägn vi tränade var det tre årsgrisar.
Han går inte in för nära svinen, har stor koll på vad de gör. Backar undan om han tycker det blir för nära.
Fullt möjligt att han skulle bli lite modigare, mer erfaren, mer tryck om han fick mer träning på vildsvin. Tre gånger med vila mellan var vi in i hägnet.

Sista svängen fick han faktiskt loss ett vildsvin som han drev ett tag…till den hittade de andra två. Då blev det långsammare drev på alla tre .

Den större galten i hägnet bredvid dök upp vid stängslet –  Waooofff…vart f…n kom du ifrån vrålade Krut till, rejält överraskad av galten. Men såg sedan att den var bakom stängsel. Och hade lite ståndskall på den innan han släppte den och tog upp jakten på de tre i hägnet.

Jag är nöjd med detta, Krut verkar klok.

Jag är nöjd med mig själv. Jag är lika oerfaren som Krut när det gäller vildsvin. Har stor respekt för dem, har bara varit med på en vildsvinsjakt och då som passkytt (och fick tre årsgrisar springandes bakom ryggen på mig). Men jag gick själv med Krut i hägnet…morskare upp mig för Kruts skull…och stöttade Krut på något ställe…jag vågade gå rätt nära svinen.

Det var varmt och kvavt idag. Krutsvalkade sig i vildsvinens dypölar  suck…Sköljde av ”stinkbomben” hjälpligt innan hemfärd, väl i Gävle blev det ett besök i Testeboån för mer avsköljning men… väl hemma blev det schampobad för att få pälsen ren.
Wesslan slank in i duschen och tja…fick sig ett schampobad han med då. Fällarna i hundburen åkte in i tvättmaskinen.

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Träning och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s