48 timmar gamla Viltspår

Igår (torsdag) tidig kväll åkte jag ut till viltspåren från i onsdags. Öppen klass spåren var nu 48 timmar gamla (lades i tisdags). I onsdags blev det mörkt innan vi var klara med pappersarbete för provhundar och ingen pannlampa med så det blev inga spår för hundarna då.

Filmat del av sträcka 1 sedan vinkel 1 och del av sträcka 2. Vinkel 1 i detta spår ger många hundar huvudbry, störning mest av vilt.  Vi har märkt det på provhundar och på våra egna hundar. Väldigt intressant att se hur olika hundar reagerar, hur de löser det och om det hänger kvar en stund. Krut löste det bra. Märktes dock igen vid vinkel 2 och sträcka 3 (blir lite mot samma skogsparti som vid vinkel 2) att det var något intressant. Nå Krut löste det snabbt och kom tillbaka till viltspåret igen.

En liten filmsnutt på Wesslan i det andra öppen klass spåret. Wesslan virvelvind. Men spårsäker. Tyckte dock han var lite mer än vanligt utanför spår för att kolla av när vi närmade oss sista vinkeln och det troliga svaret fick jag strax efter.  Det stod nämligen ett gäng hundägare vid skogsvägen. Så…fullt möjligt att jag och Wesslan hade gått över några lagda personspår. Nå Wesslan löste sin uppgift bra och kom till slutet.

Att viltspåren var 48 timmar märktes knappt på Krut och Wesslan. Men så är de vana att gå viltspår med olika ålder på.

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Träning, Uncategorized, Vardag, Viltspår och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s