Friskt vågat men vi blev inte godkända…

Tidig lördag morgon åkte jag iväg, till Eskilstunatrakten för jaktprov, Krut skulle gå ett skogsprov.


Nu var det väl inte det allra bästa  förutsättningarna för mig. Hann fundera några gånger under veckan om jag verkligen skulle orka åka. Upptäckten av Wesslans dåliga öga förra fredagen med misstankar om tumör, oro och tankar förra helgen innan måndag då ny undersökning gjordes och tumör i ögat konstaterades. Operation tisdag…med den lilla oron, även om Wesslan ansågs vara pigg och stark men narkos är narkos och det finns alltid en viss liten risk.. Nå  det gick bra men sedan en sjukskriven jaktcocker som behöver lite särskild pyssel och stillhet. Körigt på jobbet.

Åh andra sidan skulle provet ske som praktisk jakt, med ett jaktlag  som passkyttar och observatörer så det var ju fantastiskt. Så jag chansade, Krut skulle få komma ut på jakt, som var ett jaktprov, så även jag – bara försöka lägga om fokus och se möjligheter.

Visst hade det kunnat vara bättre väder, grått, regnat hela natten och småduggande hela dagen. Lite  trög start för Krut (ovan vid så mycket vittring på en gång för en wachtel som är van vid mer ”viltfattiga” marker), lite för korta drev, drev på tre okända drevdjur, dvs inte sedda/bekräftade av passkyttar – inte godkänd. Minst ett drevdjur måste bekräftas på något sätt. Men bra hörbart skall!!! Så kan det gå, allt kan hända på ett jaktprov. Drev som inte går så att passkytt/observatör kan bekräfta vad för slags vilt det är. Nåja..bara bryta ihop och prova igen en annan gång.

Fina marker, ett supertrevligt  trevligt litet jaktlag som dessutom har en fantastisk  kock. Vi blev bjudna på så god lunch. Älghjärta i förrätt och sedan rådjur i asiatisk stil – mums så gott det var. Stort tack!!!

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Hund, Jaktprov, Wachtelhund och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s