Hyrbil är bra men egen bil är bäst…

I måndags lämnade jag in Subarun på verkstad för lite reparation. Minst fyra dagar skulle den vara inne på verkstad. Anledningen är att jag i  november blev påbackad och det uppstod en liten skada. Det hela löste sig lätt med den som råkade backa in i min bil. Försäkringsbolag kopplades in, min bil lämnades in för koll av skadereglerare. Tid hos verkstad fanns inte förrän i måndags. Hyrbil hade jag bokat, ingår  i försäkring så att säga, ville inte vara helt utan bil. ”Gick ned” frivilligt i storleksklass då jag bara behövde bilen till och från jobbet.


En Volvo V40.
Volvo har ju bror min…visserligen en…850 (tror jag) dieselturbo med automatlåda men ändå… den har jag kört många gånger.
Den här V40….var en pigg låg liten bil. Låg..”skratt” känslan var att sätta sig i marknivå. Manuell växellåda…jag har automat i Subarun…jahapp …banka in i huvudet att det finns en koppling som måste användas och en växellåda som måste användas. Bromsarna….nöp direkt jisses… såklart andra finesser/knappar/reglage  än i Subarun och brorsans Volvo.

Första dagen väldigt ovant. Upptäckte efter en kort stund att stolvärme var på…blev rejält varmt…men var fanken satt den knappen? Blev rejält varmt åt rumpan innan jag hittade den knappen. Nå jag vande mig, använde bara bilen till och från jobbet.

Torsdag morgon fick jag ett glädjande sms – Subarun var klar och kunde hämtas! Yippie! Hyrbil bra men egen bil bäst!

Hyrbil skulle lämnas fulltankad så bara åka till en bensinmack och tanka i några liter…. ok hur fick man upp tanklocket? Hittade ingen användbar information i instruktionsbok. Frågade brorsan (han har ju Volvo) och han förklarade var den knappen fanns i hans Volvo. Nope…inte i V40. Men… Google är en bra vän!  Simpel lösning – bara trycka på tanklocket!!! Vem tusan hade trott det i en bil full med finesser???
Ok…tryckte på tanklocket och vips…öppnade sig tanklocket. Då kom nästa överraskning…nåja…en finess… det gick att tanka..mynningen på ”tankpistolen” passade precis *fniss*.

Som sagt…egen bil är bäst. Otrolig skön känsla att få sätta sig i ”jätten” Subaru outback, komma högre över marken…automatlåda. Kommande sex veckor får jag inte maskintvätta bilen eller använda något annat än bilschampo på det nylackerade stället.

 

Om lenaarvidsson

Hundägare som bloggar om allt möjligt: hundträning, konditionsträning, kost m.m.
Det här inlägget postades i Vardag och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s